WELCOME!
   

Go Back   PY Online Forums - Bringing the Pontiac Hobby Together > Classic TECH- specs, codes, resto issues FORUMS > General Late Model Tech

General Late Model Tech All LM technical discussions except GTO, G8 and TA here!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-13-2016, 06:47 PM
FirebirdHank's Avatar
FirebirdHank FirebirdHank is offline
Senior Chief
 
Join Date: Jan 2011
Location: GB Wis
Posts: 265
Default '08 Grand Prix Sensor/computer issues

On Saturday my wife left with out daily driver '08 Grand Prix and returned 5 min. later saying that the info panel started beeping and giving warnings of "hot coolant" "A/C off to conserve power" "Traction control off" and other things. She came home immediately and told me about the problem.
I went out, started it and it started right up but the rpms surged a couple of times almost stalling once, then settled down to normal idle. I backed out of the drive and when I put it in drive it again beeped and the "hot coolant" message came on the info panel.
I pulled back into the garage, open the hood and checked the coolant recovery tank, couple of inches in bottom of tank. Top radiator hose was hot, figured it should be if coolant was circulating.
Took it back out for a test drive, it started right up, idled smoothly and there were no problems on the 5 mile trip I took.
My wife then took it to run her errands with no more issues.
I used it yesterday again with no issues.
Has anyone else had anything like this happen to them. I'd like to think it was some kind of one time only freaky thing but something inside my head tells me it will pop up again sometime and probably not so close to home..
__________________

1969 Firebird 350 convertible, t-5, Carousel Red
2008 Solstice GXP 5speed manual, Sly
2008 Grand Prix, Ink Slate, Winter daily driver
2009 G8, Switchblade Silver, summer daily driver
Reply With Quote
  #2  
Old 03-04-2017, 11:58 AM
FirebirdHank's Avatar
FirebirdHank FirebirdHank is offline
Senior Chief
 
Join Date: Jan 2011
Location: GB Wis
Posts: 265
Default

Just an up-date. It did happen again and she was able to limp into a service shop. Turns out that a mouse had found its way under the plastic engine cover and chewed into the engine temp sensor wiring insulation. When the exposed wires would touch and short out it would send the message to the computer that it was running hot setting it into limp home mode.
New wiring and good to go.
I also found evidence of mice under the same cover on my 2000 Bonneville.
__________________

1969 Firebird 350 convertible, t-5, Carousel Red
2008 Solstice GXP 5speed manual, Sly
2008 Grand Prix, Ink Slate, Winter daily driver
2009 G8, Switchblade Silver, summer daily driver
Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2017, 09:13 PM
pontiac6269's Avatar
pontiac6269 pontiac6269 is offline
Chief Ponti-yacker
 
Join Date: Jan 2003
Location: Sparta,WI USA
Posts: 761
Default

I removed the covers from my wifes 2008 Grand Prix and my 2004 Bonneville. have them hanging on the wall in my shop.
__________________
Eric

1969 GTO - 461, turbo 400, Continental 13", 3.08 gears. - 12.59 e.t. @ 108.43 mph, 1.898 60'

1978 Oldsmobile Cutlass Supreme- 461, turbo 350, PTC 3500 converter, 9" 3:50 gears. = 11.39 e.t. @ 117.55 mph, 1.599 60' on E85
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:41 PM.

Featured Vendors


Advertising Info