WELCOME!
   

Go Back   PY Online Forums - Bringing the Pontiac Hobby Together > PY Welcomes 2008-09 G8 owners > G8 Engine Tech

G8 Engine Tech LS motorheads unite!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-04-2014, 11:24 AM
pontiacs-r-us pontiacs-r-us is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: sw.virginia
Posts: 118
Default TPS codes?

This has happened twice now. Car goes into fail safe mode(Or limp home mode, lol) shuts off cruise, traction control, sets engine light,& display safe mode. When I check code, says throttle position sensors. Says to replace, that they are non serviceable....This happened both times when temps are below 20deg.(?) Anyone know of a repair for this? My sisters V8 Trailblazer did this in Dec., my brother-in-law said he popped side cover off to expose gear set, and spray cleaned,& applied coat of silicon spray to gears. They haven't had any more codes, or any more erratic feel in throttle. Wanted to see if anyone else seen this. Thanks for any help.KD
Reply With Quote
  #2  
Old 06-09-2014, 02:49 PM
pontiacs-r-us pontiacs-r-us is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: sw.virginia
Posts: 118
Default

Anyone? I since cleaned throttle body and no more trouble.What I found was oily residue in air tube where EGR enters tube,& in throttle body.After spray cleaning,have had no problems.Don't think it had anything to do with gears in throttle body?I think this residue(carbon & oil mist) was keeping throttle blade from seating correctly,thus getting throttle position sensors out of range?


Sent from my iPod touch using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:20 PM.

Featured Vendors


Advertising Info