Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 05-14-2024, 01:07 PM
pngoat pngoat is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Madison, Wisconsin
Posts: 164
Default Charging circut

Car is 65 GTO. Noticed the other day that the battery light was on while engine was on. I also have under dash gauges that include a voltmeter. It was showing just over 11 volts. Removed alternator and had it tested. It tested bad. Replaced it with a rebuilt one. Checked battery voltage at battery with engine running. Tested 14.12 volts and battery light was off. Voltmeter also showed 14 volts. When I started the car the next time, I took it out, the voltmeter stayed at 12 volts for about 5-6 seconds and then slowly rose to a little over 14 volts. My question is: Is this normal or should the voltmeter go to 14 volts instantly after engine starts? Alternator is a 10DN type alternator with external voltage regulator. Regulator is a solid-state type and was new about a year ago. Any help appreciated. Thank you.

 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:21 AM.

 

About Us

The PY Online Forums is the largest online gathering of Pontiac enthusiasts anywhere in the world. Founded in 1991, it was also the first online forum for people to gather and talk about their Pontiacs. Since then, it has become the mecca of Pontiac technical data and knowledge that no other place can surpass.

 




Copyright © 2017